top of page
 • Waarom Kiteschool Loopy?
  Wil je een instructeur die precies ziet wat jij nodig hebt? Persoonlijke begeleiding? Dan ben je bij ons aan het goede adres! Door onze jarenlange ervaring in het lesgeven voelen we precies aan wat iedere cursist nodig heeft. Theoretische aanpak of meer op gevoel? Wij helpen je. Jong of oud, sportief of niet, wij krijgen iedereen op dat board. Wij leveren kwaliteit lessen en zijn altijd eerlijk over de windvoorspellingen.
 • Hoeveel lessen heb ik nodig om deze sport te leren?
  Gemiddeld hebben onze cursisten 5 tot 8 lessen nodig om daarna zelfstandig het water op te kunnen. Ben je bekend met wind- en/of board gerelateerde sporten zoals zeilen of snowboarden? Dan pik je deze sport sneller op omdat je al begrijpt hoe de wind werkt of het board-gevoel kent, en kan je met 3 lessen of soms nog sneller al deze sport onder de knie hebben. Ook kan het zijn dat je minder of meerdere lessen nodig hebt, maar met een beetje geduld kan iedereen deze mooie sport leren.
 • Wanneer mag ik alleen het water op?
  Allereerst is het belangrijk dat je je veilig en vertrouwd voelt met de kite. Weet je hoe je de kite veilig kunt oplaten en landen? Weet je wat je moet doen als er iemand per ongeluk met zijn kite in jouw lijnen komt? Kun je aan het weer zien wanneer je beter niet het water op kunt gaan? Kun je een self-rescue uitvoeren? Dan ben je al een heel eind op weg! Vraag altijd aan jouw instructeur of het veilig genoeg is om het nu zelf te gaan proberen. Het wordt sterk afgeraden om deze sport jezelf aan te leren, onderschat de wind niet.
 • Vanaf en tot welke leeftijd geven jullie les?
  We geven les vanaf 7 tot 100 jaar. We hanteren een minimum gewicht van 35kg.
 • Wat moet ik meenemen naar de les?
  Als je een les bij ons boekt is alles inclusief materiaal. Het enige wat je mee hoeft te nemen is zwemkleding en een handdoek en natuurlijk gezelligheid ;-)
 • Is kitesurfen een moeilijke sport om te leren?
  Dit is erg verschillend per persoon. Ga er wel vanuit dat het langer duurt dan bijvoorbeeld voetballen. Er komt namelijk veel kijken bij kitesurfen. De eerste stap is om de kite volledig onder controle te krijgen, als dit is gelukt komt het board erbij. En dan is het de kunst om zowel met je handen de kite te besturen en daarnaast met je lichaam de juiste balans te vinden op het board.
 • Moet ik sterk zijn om te kunnen kitesurfen?
  Om te leren kitesurfen hoef je helemaal niet sterk te zijn, omdat de kite aan je middel bevestigd is komt er geen kracht op je armen te staan. Eigenlijk gaat het besturen van de kite ook heel erg subtiel, zonder enkele kracht. Wel zal de eerste les waarschijnlijk voor spierpijn zorgen, omdat je andere spieren gebruikt dan in het dagelijkse leven.
 • Kan je iedere dag kitesurfen in Nederland?
  Gelukkig is ons land gezegend met veel wind, maar helaas, je kan niet iedere dag kitesurfen. Het is moeilijk om een gemiddelde te geven omdat het ene seizoen anders is dan het andere. Soms hebben we iedere dag van de week wind en soms is het een week windstil. We hebben minimaal 12 knopen nodig om goed te kunnen kitesurfen. Tegenwoordig is er zoveel leuk speelgoed op de markt bijgekomen dat je al met 7 knopen kunt kite-foilen dus steeds vaker het water op kunt :)
 • Welke periode en dagen zijn jullie geopend?
  We geven les vanaf half maart tot half november. Afhankelijk van hoe de temperatuur is in het voor- en najaar. In deze periode zijn we iedere dag geopend van zonsopkomst tot zonsondergang. Als het waait, dan zijn we altijd beschikbaar.
 • Wat is de beste locatie om te leren kitesurfen?
  Je kan overal leren kitesurfen, zowel de zee als op een meer. Het is gemakkelijker om op een meer te leren kitesurfen omdat je geen last hebt van golfslag. Ook is het fijn als het water niet te diep is en je nog kan staan. Laten wij nou gezegend zijn met zo’n plek. Op al onze locaties hebben we vlak en ondiep water. Dit maakt onze locaties de mooiste van heel Nederland :)
 • Op welke locatie geven jullie les?
  Wij geven op drie verschillende locaties les afhankelijk van de windrichting. Meestal zijn we te vinden op onze favoriete spot: Mirns. Als de wind aflandig is dan gaan we naar Workum of Kornwerderzand. Bekijk onze locaties hier.
 • Gaat de les altijd door?
  Bij teveel (>25 knp) of te weinig wind (<12 knp) kan de les helaas niet door gaan, veiligheid en een goede les staan voorop en daar heb je goede wind voor nodig. We nemen na je boeking contact met je op om eventueel meerdere dagen te boeken zodat de les door kan schuiven naar de volgende geplande dag.
 • Wat als het niet genoeg, of te hard waait op mijn geplande tijdstip?
  Dan verplaatsen we je les naar een andere dag of tijdstip. We nemen altijd voorafgaand aan je les contact op om de voorspelling door te nemen. Zo kom je niet voor niks op de spot. Soms kan het zijn dat de wind anders is dan voorspelt en dat je wel voor niks bent gekomen. Helaas hoort dit een beetje bij deze sport.
 • Kan ik samen met iemand anders les komen nemen?
  Als jullie samen een les boeken houd er dan rekening mee dat het verschil in jullie gewicht na de eerste les niet meer kan zijn dan 15kg. De maat van de kite wordt namelijk aangepast aan je gewicht. We raden aan om daarna verder te gaan met privé lessen.
 • Is kitesurfen gevaarlijk?
  Wanneer je les neemt van gecertificeerde instructeurs en je hebt alle stappen doorlopen hoeft kitesurfen helemaal niet gevaarlijk te zijn. Er zit een goed veiligheidssysteem op het materiaal waardoor je je in iedere situatie los kan koppelen van de kite. Ga je zonder deze kennis het water op, dan is kitesurfen wel gevaarlijk.
 • Leer ik sneller kitesurfen wanneer ik al kan vliegeren?
  Jazeker, je zult merken dat je ervaring hebt met wind en windrichting en de druk in de vlieger. Dit maakt dat je de kite sneller aanvoelt.
 • Leer ik sneller kitesurfen wanneer ik al kan zeilen?
  Jazeker, je zult merken dat je ervaring hebt met wind en windrichting en de druk in het zeil. Dit maakt dat je de kite sneller aanvoelt.
 • Leer ik sneller kitesurfen als ik al andere board-sporten beoefen?
  Jazeker, door het board-gevoel wat je al hebt zul je sneller de juiste balans vinden op het kiteboard.
 • Kan ik mij voorbereiden op de kitesurfles zodat ik al wat basiskennis heb?
  Op YouTube kun je ontzettend veel theorie vinden over het kitesurfen, bijvoorbeeld over de wind en de opbouw van het materiaal. Wat ook erg helpt is alvast leren vliegeren met een kleine power-kite met bar. Ga nooit zonder dat je les hebt gehad een kite proberen te besturen, dit kan erg gevaarlijk zijn zonder de juiste kennis.
 • Waarom kost het zoveel geld om te leren kitesurfen?
  Dit heeft meerdere factoren; Omdat het materiaal wat we gebruiken niet goedkoop is en we ieder jaar het nieuwste en veiligste materiaal voor jullie aanschaffen. Daarnaast hebben we natuurlijk wind nodig om de les door te kunnen laten gaan, en omdat het niet elke dag waait en we in de winter geen les geven kunnen we ook niet elke dag inkomsten genereren.
 • Waar kan ik het beste materiaal kopen?
  Wij verkopen eens per jaar ons lesmateriaal. Daar buiten kan je het beste naar onze vrienden van Core ‘n More. Zij hebben altijd goed advies en materiaal voor iedere portemonnee. Bezoek hun website hier
 • Ik heb mijn cursus bij jullie er op zitten en wil nu graag op kite-vakantie, waar ga ik het beste naartoe?
  Onze wereld heeft geweldige kitespots. Onze vrienden van KiteActive organiseren de leukste reisjes, kijk eens naar hun aanbod op hun website.
 • Kan ik in de buurt overnachten?
  Er zijn prachtige plekken waar je kunt overnachten, onze favorieten zijn camping de Waps en camping Welgelegen. Op de Waps kun je ook leuke trekkers-hutjes huren en camping Welgelegen heeft ook een prachtige B&B en andere leuke logeer opties zoals in een pipowagen.
bottom of page